Kundefordele

Hvilke fordele har SmartFreshTM for frugtavlerne?

Den SmartFreshSM-Quality System i Application

Jonagold æbler

Jonagold æbler kontrol
 

Kontrol

Jonagold æbler SmartFresh
 

SmartFresh

Virkninger på farve i Conference pærer

 

Conference pærer Kontrol
 

Kontrol

$SecondRowImagesDetailsrow2Image2Alt.data
 

SmartFresh

Kilde: AgroFresh test sæson 2008-2009.

SmartFreshTM sørger for, at æblerne holder sig friske og sprøde under lagring. SmartFreshTM teknologien sikrer, at æblerne er sprøde, friske, saftige og smagfulde i hele forsyningskæden fra jord til bord.  Derfor kan æbleavlere, der bruger SmartFresh levere flere æbler til markedet i højeste kvalitet. Samtidig er SmartFresh biologisk nedbrydeligt og efterlader ingen rester – hverken på eller i æblet. Derfor efterlever SmartFresh også alle krav til fødevaresikkerhed. Og fordi æblerne er friske og sprøde, når de lander i butikkerne, kan butikkerne tilbyde æbler af en højere kvalitet over en længere periode og derfor reducere mængden af overmodne æbler, der skal kasseres.

Desuden er SmartFresh-æbler i mindre grad udsat for stødmærker og skindsygdomme, hvilket typisk forbedrer salget. Forbrugerne køber og spiser derfor flere æbler.

Fordele ved SmartFreshSM Quality System:

  • Æbler behandlet med SmartFresh kan høstes senere. Derfor udvikler æblerne mere smag og farve.
  • Ved brug af SmartFreshTM kan æbleavlere sælge flere førstesorteringsæbler. Samtidig kan avlere bringe populære æblesorter som Elstar og Inger Marie senere på markedet og dermed forlænge deres salgsvindue for højkvalitetsæbler.
  • SmartFreshTM-teknologien bevarer æblets høje kvalitet og mindsker udviklingen af skader som skjold og skimmel på æblerne under lagring. Derfor er der et mindre spild både på lager og i butikken.
  • Også under transporten beskytter SmartFreshTM-teknologien frugten fx ved forsinkelser eller problemer med nedkøling under transporten.

Forbrugertest: SmartFresh sikrer smagen af frisk frugt

SF_011DanishWebCharts_3

SmartFreshTM-teknologien sikrer, at æblerne beholder deres gode friskplukkede smag og konsistens inden for deres normale holdbarhedstid. Det kan lade sig gøre, fordi teknologien anvendes direkte efter høsten, når æblerne lagres.

Der er lavet smagstests i flere lande, blandt andet i Danmark, Belgien, Tyskland, Sverige, Polen, Italien, Frankrig og USA. Disse tests viser, at forbrugerne bedre kan lide smagen af æbler behandlet med SmartFresh end sammenlignelige æbler, fordi SmartFresh-æblerne er sødere, saftigere, og sprødere.

  • I Danmark foretrak hele 76 procent af forbrugerne smagen af Elstar-æbler behandlet med SmartFresh i forhold til smagen fra sammenlignelige Elstar-æbler, der ingen behandling havde fået.

SmartFresh er derfor et supplement til eksisterende lagringsmetoder, for selvom det meste frugt i dag lagres køligt, kan fx æbler hurtigt miste deres fasthed og saftighed under transport. Når det sker, bliver de hurtigere dårlige ved opbevaring i supermarkedet, og det kan resultere i spild af hele æblepartier.

SmartFresh sparer på energien og reducerer varespild

SF_011DanishWebCharts_4

SmartFresh virker ved at nedsætte stofskiftet i æblerne og midlertidigt blokere produktionen af ethylen. Derfor kan man ved behandling med SmartFreshTM sænke omkostningerne til køling, iltning og ventilation under lagring. Det betyder en markant reduktion i CO2-emissionen og en markant økonomisk besparelse.

  • Reduktionen i CO2 er på op til 53 procent.
  • Omkostningsbesparelsen er på op til 55 procent.

Ved fuldt at udnytte fordelene ved SmartFreshTM under lagring kan besparelserne endda øges. Brugen af SmartFreshTM tillader nemlig æbleavlerne at lagre æblerne ved en højere temperatur uden at gå på kompromis med kvaliteten. Selv ved en højere temperaturer bevarer æblerne deres fast konsistens, smag, C-vitaminindhold og syreindhold bedre end æbler, der har været lagret uden brug af SmartFreshTM.

Samtidig giver brugen af SmartFreshTM færre skader på æblerne både under opbevaring og transport. Det reducerer tabet af æbler i hele værdikæden fra producent til supermarked. Der bliver simpelthen smidt færre æbler ud, inden æblerne lander hos forbrugerne.

Dansk Forskning om SmartFresh

Forsker Marianne G. Berthelsen har gennemført de første danske forsøg med SmartFresh til Clara Friis (pærer). Hendes studie viser, at SmartFresh virker på Clara Friis, uanset hvornår de er plukket inden for en almindelig høstperiode. Hendes studie viser også, at holdbarheden og fastheden forbedres væsentligt i forhold til ubehandlede pærer. Derfor konkluderer Marianne G. Berthelsen, at SmartFresh vil kunne reducere spild i butikker og hos forbrugerne markant.

Du kan læse Marianne G. Berthelsens artikel her:  Første Danske Forsøg: SmartFresh til Clara Frijs.

Brug af SmartFreshSM Quality System i Danmark

For brug af SmartFresh™ Quality System i Danmark kontakt venligst

Jan Vernooij
Commercial Account Manager, North Europe
Telefon: +31 622808644
Mobil: +31 622808644
E-Mail: JVernooij@agrofresh.com

Jan Jager
Salgsrepræsentant for SmartFresh I Danmark
Mobil: + 45 2167 21 97
E-mail: kaersbo@gmail.com

 

Smartfresh Video:

Klik her for at se en kort film om danske erfaringer med brugen af SmartFresh.

 

Kundeformularer

For kundeformularer og yderligere teknisk information; besøg AgroFresh Information Center (AFIC) .